Wat kost een lichtstraat?


Een lichtstraat is een prachtige manier om meer natuurlijk licht in je woning te brengen en geeft je interieur een ruimtelijke en luxe uitstraling. Maar wat zijn de kosten van een lichtstraat? In deze blog leggen we uit waar de prijs van een lichtstraat van afhangt en welke factoren een rol spelen bij het bepalen van de uiteindelijke kosten.

Waar hangt de prijs van een lichtstraat van af?

De kosten van een lichtstraat kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren:

  1. Afmetingen van de lichtstraat Een grotere lichtstraat is vanzelfsprekend duurder dan een kleinere variant. Hoe meer glas en materiaal er nodig is, hoe hoger de prijs. Als je op zoek bent naar een grote lichtstraat, kun je verwachten dat de kosten hoger uitvallen dan bij een compacte lichtstraat.

  2. Type glas Voor een lichtstraat wordt vaak gekozen voor isolerend glas, maar er zijn ook andere opties zoals zonwerend of gelaagd glas. Deze keuzes hebben invloed op de prijs. Isolerend glas zorgt voor een betere energiebesparing, maar kan iets duurder zijn.

  3. Materiaal van de kozijnen Bij Ramenfabriek Op 't Hoog maken we gebruik van duurzame materialen zoals kunststof kozijnen, die zowel onderhoudsarm als isolerend zijn. De keuze voor kunststof is vaak voordeliger dan bijvoorbeeld hout of aluminium.

  4. Plaatsing en montage Het installeren van een lichtstraat vereist vakmanschap. De kosten van de montage kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de locatie. Denk hierbij aan het type dak en de bereikbaarheid.

Wat kost een lichtstraat gemiddeld?

Gemiddeld kun je voor een standaard lichtstraat van kunststof rekenen op een prijs vanaf €1.200, inclusief montage en BTW. Voor grotere lichtstraten of speciale uitvoeringen, zoals zonwerend glas of op maat gemaakte modellen, kunnen de kosten oplopen tot €5.000 of meer.

Goedkope lichtstraat, kan dat?

Als je op zoek bent naar een goedkope lichtstraat, zijn er enkele manieren om te besparen:

  • Kies voor standaard afmetingen. Maatwerk is vaak duurder.
  • Ga voor kunststof kozijnen. Deze zijn voordeliger en onderhoudsvrij.
  • Vergelijk verschillende opties voor glas. Soms kan een eenvoudigere glasoptie voldoende zijn.

Waarom kiezen voor een lichtstraat van Ramenfabriek Op 't Hoog?

Bij Ramenfabriek Op 't Hoog staan we garant voor kwaliteit en vakmanschap. Onze lichtstraten zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam. Of je nu een kleine of grote lichtstraat wilt, wij bieden een passende oplossing voor elk budget.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de kosten? Bezoek onze website voor meer informatie of vraag meteen een  vrijblijvende offerte aan en ontvang al binnen 1 werkdag een offerte op maat van ons terug.


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”